Kjell Erik Killi Olsen

Kjell Erik Killi Olsen er kjent både som maler og skulptør. Hans skulptur i Bø kommune er en menneskelig skikkelse som er plassert nært havet. Den holder en krystall i hendene. Kunstneren selv har karakterisert skulpturen i et intervju i Stavanger Aftenblad 3. juni 1993 slik: "Skulpturen er en høy mannsskikkelse som bærer fram et stort krystall - et offer til havet. Den skal stå som et fyrtårn og hylle havet."Figuren har et mystisk aspekt i seg. Naturen og landskapet som omgir skulpturen innbyr til en dramatisk og vekslende arena for figuren. Killi Olsen er kjent for sitt fritt fabulerende billedspråk som har aspekter både fra den primitive billedkunsten og dagens urbane gategrafitti som i en viss likhetsform kan møtes i ulike deler av verden.Killi Olsen er bosatt i Oslo, men har tidligere tilbragt lengre perioder i New York og Italia. Han har stillet ut i flere land. I Norge viste han i 1993 en billedsyklus til Thomas Manns novelle "Døden i Venedig".
Om kunstverket


«Min intensjon er å plassere skulpturen ute i skjærgården, mot Gaukværøy med Lofotveggen som en bakgrunn. Ønskelig har det vært å besøke kommunen i mørketiden da (dette) denne tid er dominerende lang og betydningsfull for plassering av skulpturen, hvordan den vil virke, kommunisere mot hav og land».

Killi Olsen

Født: 
1952 Trondheim, Norge


Studier: 
1973-75 Kunstskolen i Trondheim, 1975-78 Statens lærerskole i forming, Oslo, 1975-78 Kunstakademiet i Pieknych, Krakov, 1979-81 Statens Kunstakademi, Oslo


Bor og arbeider: 
Oslo, Norge